Sagt om boken

Här följer några lektörsomdömen och kommentarer kring ”Blunda och räkna till hundra”:

Ur BTJ-häftet nr 9 2021:

Pernilla Soland debuterar med Blunda och räkna till hundra, som är baserad på verkliga händelser. Men det är en verklighet som är mardrömslikt overklig. Berättelsen tar avstamp i den pågående pandemin och går sedan tillbaka några år i tiden. Vi träffar dottern Linnea som är tretton år då hon börjar få underliga och smygande symptom efter en virusinfektion (…). Diagnoserna blir allt fler, men ingen stämmer. (…). Sjukdomen beskrivs som en ond inkräktare som blir allt mer närvarande och håller ett allt hårdare grepp om Linnea.

Soland har ett språk som går igenom alla barriärer. Tröttheten, frustrationen och sorgen blir läsarens egna känslor. Boken är lättläst och rakt på sak men ändå fylld med målande liknelser som ger tydliga bilder av vad de går igenom. I korta dagboksliknande kapitel flyter texten och borrar sig mjukt in i bröstet. Helhetsbetyg: 5. – Camilla Malmborg.

Omdömen hämtat från Storytel om ”Blunda och räkna till hundra” som ljudbok:

Otroligt gripande stark berättelse skriven med ett målande vackert språk

Vackert språk med fina liknelser. Fint inläst av Lo Kauppi, som alltid

En oerhört viktig bok och enormt sorglig som beskriver den grymma sjukdomen ME och en familjs kamp mot sjukdomen, samhället och den oförstående vården

Kärleken och omtanken till sin dotter genomsyrar hela boken, berättar verkligheten med så fint och enkelt språk. En bok att rekommendera!